ΣΥΝΤΑΓΗ ZEAS EMMER 50 OS IREKS
ΨΩΜΙ ME ZEAS EMMER 50 OS IREKS
ΨΩΜΙ ZEAΣ
5.000 γρ. ZEAS EMMER 50 OS IREKS
5.000 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΥΡΑ ΤΥΠΟΥ 630
200 γρ. ΑΛΑΤΙ
120 γρ. ΜΑΓΙΑ
7.800 γρ. ΝΕΡΟ
……………………………………………………………….
18.120 γρ. Συνολικό Βάρος
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για 7’ στην αργή + 2’ λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
• Η Θερμοκρασία ζύμης θα πρέπει να είναι στους 25°C.
• Ξεκουράζουμε για 90’ λεπτά (αναδιπλώνουμε 3 φορές την ζύμη μας κατά την ξεκούραση).
• Κόβουμε τη ζύμη σε μερίδες των 900 γρ. και την τοποθετούμε σε τελάρο αρτοποιίας ή σε λαμαρίνες με την ραφή προς τα κάτω.
• Στοφάρουμε για 30’ λεπτά.
• Ψήνουμε στους 240°C, κατεβάζουμε, αφήνουμε αρκετό ατμό για 50’ λεπτά.