ΣΥΝΤΑΓΗ IREKS MOIST CAROB CAKE
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ
ΣΙΡΟΠΙ
1.000 γρ. ΝΕΡΟ
1.000 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
250 γρ. ΜΕΛΙ
500 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ
………………………………………..
2.750 γρ. Συνολικό Βάρος
• Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σημείωση: Ιδανικά ετοιμάζουμε το σιρόπι μας από την προηγούμενη ημέρα για να το
χρησιμοποιήσουμε κρύο.
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ
450 γρ. CAROB MOIST CAKE IREKS
350 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧ/ΚΗΣ
200 γρ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
5 γρ. ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
250 γρ. ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
10 γρ. ΜΠΕΙΚΙΝ
5 γρ. ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
300 γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
………………………………………..
1.570 γρ. Συνολικό Βάρος
• Σε μπολ με σύρμα, αναμιγνύουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι και το ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.
• Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη σόδα
και το μπέικιν) και ομογενοποιούμε.
• Προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν στο μπολ με τα υγρά και αναδεύουμε με σύρμα.
• Στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο μπολ και αναδεύοντας με απαλές κινήσεις δημιουργούμε ένα
ζυμάρι (δεν ανακατεύουμε πολύ για να μη σφίξει).
• Κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και ψήνουμε στους 170 οC - 180οC για περίπου 18’ λεπτά.
• Ξεφουρνίζουμε και τοποθετούμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι.
• Αφαιρούμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.