ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ILIA NIKOLA - 2025
Ο Chef Ilias Nikola από μικρή ηλικία αφοσιώθηκε στη σοκολάτα. Το πάθος του για αυτήν τον οδήγησε στη δημιουργία μοναδικών και πλήρως ισορροπημένων γλυκών, με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η αγάπη του για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής είναι φανερή σε κάθε του κίνηση, ενώ η αστείρευτη δημιουργικότητά του έχει ως αποτέλεσμα δημιουργίες με τέλεια υφή και γεύση.
Με στοχευμένη ενασχόληση στη σοκολάτα και εμπειρία δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες, όπως ο Alain Chartier, ο Ilias Nikola ξεχώρισε γρήγορα, κατακτώντας και αναπτύσσοντας ιδιαίτερες τεχνικές. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς, κερδίζοντας την τρίτη και τέταρτη θέση, ενώ το 2015 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος Chef της Ελλάδας σε διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής.
Το 2025 έλαβε επάξια τη θέση του Head Chef στη Laoudis Chef Academy, όπου μοιράζεται το πάθος, τις γνώσεις και τις καινοτόμες τεχνικές του με επαγγελματίες και ερασιτέχνες που λατρεύουν τη σοκολάτα.
Η συνεργασία του με κορυφαίες εταιρείες, όπως η IRCA και η DOMORI, αναδεικνύει την ικανότητά του να συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις, προσφέροντας καινοτόμες γεύσεις με εντυπωσιακές παρουσιάσεις. Με την εμπειρία και το πάθος του, ο Ilias Nikola αποτελεί τον ιδανικό εισηγητή για σεμινάρια που στοχεύουν στην εκπαίδευση και την έμπνευση των ζαχαροπλαστών του μέλλοντος.
"The Art of Chocolate" – Σεμινάριο Σοκολάτας
Ανακαλύψτε την τέχνη της σοκολάτας μέσα από ένα μοναδικό τριήμερο σεμινάριο στη Laoudis Chef Academy! Ο κορυφαίος Chocolate Expert Ilias Nikola θα μοιραστεί όλα του τα μυστικά και τις προηγμένες τεχνικές του, βοηθώντας σας να εξελίξετε τις γνώσεις σας και να απογειώσετε τις δημιουργίες σας.
Στο σεμινάριο "The Art of Chocolate", οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες αλλά και όσοι αγαπούν τη σοκολάτα, θα έχουν την ευκαιρία να:
- Αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την επεξεργασία και διαχείριση της σοκολάτας.
- Εφαρμόσουν προηγμένες τεχνικές διακόσμησης και γευστικής ισορροπίας.
- Δημιουργήσουν μικρά έργα τέχνης με τη σοκολάτα ως πρωταγωνιστή.
- Ανακαλύψουν πώς να προσθέσουν premium σοκολατένιες δημιουργίες στο ρεπερτόριό τους.
Όπως λέει και ο ίδιος: "Ό,τι είναι φτιαγμένο από σοκολάτα, είναι απλά τέλειο".
Κλείστε τη θέση σας τώρα και γίνετε μέρος μιας μοναδικής εμπειρίας σοκολάτας, υπό την καθοδήγηση του Ilias Nikola, του απόλυτου Chocolate Master!
..................................................................
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες!

Στο σεμινάριο θα διδαχθείτε τα παρακάτω:
• Σοκολάτα…from cocoa bean to chocolate bar
• Τεχνικές προ κρυστάλλωσης (Στρώσιμο)
• Φορμαριστά σοκολατάκια (καλούπια)
• Γεμίσεις( ganache, πραλίνες…)
• 13 πρωτότυπες και μοναδικές συνταγές
• Τεχνικές ψεκάσματος καλουπιών
• Πιθανά προβλήματα – Λύσεις
Εισηγητής: Ilias Nikola
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 450 €
Διάρκεια: 3 ημέρες
Τρίτη 11/03 – Πέμπτη 13/03/2025
Συμμετέχοντες: 8 άτομα
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με ένα βασικό διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό.
Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή.
Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε εκπαιδευόμενος παίρνει μαζί του έντυπο υλικό με τις συνταγές και πτυχίο παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τον Ilia Nikola.
..................................................................
Επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμματεία της Ακαδημίας στο 210.6038001 (εσωτερικό 314) για να δεσμεύσετε τώρα μία θέση στο σεμινάριο με τοn Ilia Nikola!