Webinars IREKS: Το αλεύρι με μια πιο επισταμένη ματιά!
Τα άλευρα κατέχουν τον σημαντικότερο ρόλο στην αρτοποιία, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητας των ψημένων προϊόντων. Ωστόσο, η μελέτη των αλεύρων, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και την ποιότητάς τους, αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα επιτυχίας στην καθημερινή εργασία όλων των αρτοποιών.
Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, ο ειδικός της IREKS Jan Ronniger, θα εξηγήσει ποια είναι η σημασία της ανάλυσης του αλεύρου και πώς αυτή συνδέεται με το ψήσιμο.
Περιηγηθείτε στον κόσμο των αλεύρων διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις σας!
Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη:
Στο πρώτο μέρος, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για τους οργανοληπτικούς ελέγχους, τη συσχέτιση μεταξύ της περιεκτικότητας μετάλλων και τον τύπο του αλεύρου, της ποιότητας του αλεύρου και της ενζυμικής δράσης.
Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην ποσότητα των πρωτεϊνών και στην ποιότητα των αλεύρων.
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
• Μέρος 1ο, την Τρίτη 13 Απριλίου (στα Αγγλικά), ώρα έναρξης 11 π.μ., διάρκεια 30' λεπτά.
• Μέρος 2ο, την Πέμπτη 15 Απριλίου (στα Αγγλικά), ώρα έναρξης 11 π.μ., διάρκεια 30' λεπτά.
Θεματολογία σεμιναρίου:
• Ποια η σημασία της ανάλυσης αλεύρου στην αρτοποιία;
• Οργανοληπτικός έλεγχος προϊόντων από αλεσμένα σιτηρά.
• Σχέση μεταξύ περιεκτικότητας μετάλλων και τύπου αλεύρου.
• Ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός των πρωτεϊνών που σχηματίζουν τη γλουτένη, καθώς και η επίδρασή τους στις ιδιότητες της ζύμης και των προϊόντων αρτοποιίας.
• Ποιοτικός προσδιορισμός αμύλου και ενζυμικής δράσης, καθώς και η επίδρασή τους στις ιδιότητες της ζύμης και των προϊόντων αρτοποιίας.
Δηλώστε άμεσα συμμετοχή ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγαρφής.